torsdag 19 juni 2008

Lite förberedelser.

Midsommartårtan är klar!
Denna bärpaj är sagolikt god och enkel att göra. Tänkte att ni får receptet med en gång.
Pajdeg: 175 gr smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

Smält smöret, rör i alla ingredienserna. Häll i pajformen och tryck ut degen runt kanterna.
Grädda i 200 grader tills den fått färg.
Låt kallna.


Fyllning: 2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
2 dl florsoker
2 msk vaniljsocker

Vispa grädden. Rör ihop med de andra ingredienserna och bred ut allt i det kalla pajskalet. Lägg på fullt av dina favoritbär, tex hallon eller jordgubbar.


Glasyr: 2 1/2 dl aprikosmarmelad

Smält detta i mikron ca 1 min. Häll detta över alltsammans och låt stå kallt.

Kan med fördel göras dagen innan då den blir mycket saftigare och godare!!!



Tänk..det finns kolibrier på Mössön. Vackert vá? Det är nästan så att man tror man är i Californien.

Kantröjning av min själs älskade så här dan innan midsommarafton.
Idag efter jobbet blev det lite pyssel och förberedelser för morgondagen. Vad vi gjorde förstår ni av bilderna.

Inga kommentarer: